Welcome To

SK Lembah Jaya|How To Make Money Online. This site provides education information also tips and techniques for beginning bloggers in order to make money online.
Custom Search

Thursday, 29 September 2011

Orang Yang Pura-pura Dapat Hidayah - Ustaz Hafizal Al-Jaraqi

Orang Yang Pura-pura Dapat Hidayah - Ustaz Hafizal Al-Jaraqi



~ Perangai orang yang berkiblatkan dunia
~ Manusia yang suka agama nie jadi bengkok
~ Quran akan pecahkan manusia kepada 2 kelompok

Daripada Abdullah bin Amr r.a, bahawa Nabi Muhammad SAW bersabda, "بَلِّغُوا عَنِّى وَلَوْ آيَةً" Maksudnya "SAMPAIKANLAH DARIKU WALAU HANYA SATU AYAT" (HR. Imam Bukhari)

PAHALA yang diterima oleh mereka yang menyebarkan ILMU berkekalan hingga ke AKHIRAT selagi manusia mendapat MANFAAT daripada ILMU yang disampaikan itu.

Daripada Abu Hurairah, Rasulullah SAW pernah bersabda:
"Apabila matinya seorang anak Adam, maka putuslah amalannya kecuali TIGA perkara iaitu, SEDEKAH JARIAH, ILMU YANG BERMANFAAT dan DOA ANAK YANG SOLEH"
(Riwayat Imam Muslim termasuk Imam Ahmad)

Monday, 26 September 2011

Adakah Boleh Dibuat Aqiqah Dan Qurban Sekaligus? | Apakah Perbezaan Antara Qurban Nazar Dan Qurban Wajib? - Ustaz Azhar Idrus


Adakah Boleh Dibuat Aqiqah Dan Qurban Sekaligus? | Apakah Perbezaan Antara Qurban Nazar Dan Qurban Wajib? - Ustaz Azhar Idrus



Daripada Abdullah bin Amr r.a, bahawa Nabi Muhammad SAW bersabda, "بَلِّغُوا عَنِّى وَلَوْ آيَةً" Maksudnya "SAMPAIKANLAH DARIKU WALAU HANYA SATU AYAT" (HR. Imam Bukhari)

PAHALA yang diterima oleh mereka yang menyebarkan ILMU berkekalan hingga ke AKHIRAT selagi manusia mendapat MANFAAT daripada ILMU yang disampaikan itu.

Daripada Abu Hurairah, Rasulullah SAW pernah bersabda:
"Apabila matinya seorang anak Adam, maka putuslah amalannya kecuali TIGA perkara iaitu, SEDEKAH JARIAH, ILMU YANG BERMANFAAT dan DOA ANAK YANG SOLEH"
(Riwayat Imam Muslim termasuk Imam Ahmad)

Sunday, 25 September 2011

Al-Quran Kelebihan Dan Keajaiban



Al-Quran ialah kitab yang diturunkan Allah kepada Rasulillah Muhammad SAW dengan penuh kemuliaan dan keajaiban. Tiada sebarang kitab dan ucapan manusia mampu menandingi kehebatan Al-Quran. Ia merupakan kalam Allah SWT yang diturunkan sebagai petunjuk dan penyelamat manusia dari kesesatan.

Membaca Al-Quran walaupun tanpa memahami maknanya merupakan ibadah yang Allah janjikan ganjaran besar yang lumayan melebihi lumayannya wang ringgit. Nabi Muhammad SAW bersabda yang bermaksud: "Sesiapa yangg membaca satu huruf daripada Al-Quran, maka baginya satu kebaikan. Dan setiap kebaikan akan diganjarkan Allah dengan 10 kali ganda." (Riwayat Al-Tirmizi)

Tambah menariknya ganjaran ini bukan hanya kepada orang yang mahir membaca Al-Quran. Malah orang yang tidak lancar membca pun akan mendapat pahala itu.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: "Orang yang mahir membaca Al-Quran, ia akan bersama para malaikat yang mulia lagi berbakti. Dan orang yang membacanya tersekat-sekat kerana ada kesusahan dalam membacanya, maka ia akan mendapat dua pahala." (Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

Sayidinia Uthman Ibnu Affan berkata: "Kalau hati kita bersih, kita tidak akan pernah kenyang daripada membaca Al-Quran. Aku tidak menyukai satu hari yang aku tidak membaca mashaf Al-Quran padanya." (Riwayat al-Baihaqi dalam Shu'ab al-Iman). Imam al-Baihaqi berkata selepas meriwayatkan ucapan ini:"Apabila Uthman wafat, mashafnya telah rosak kerana terlalu kerap dibaca"

Sebagai contoh dan dorongan kepada kita, Imam al-Syafi'i (w.204H). Rabi' bin Sulaiman bercerita: "Al- Syafi'i mengkhatamkan al-Quran pada bulan Ramadan sebanyak 60 kali. Pada bulan yang lain sebanyak 30 kali."

Marilah kita tanya hati kita, tergerakkah kita untuk meniru cara para ulama dalam memartabatkan Al-Quran.

Sumber dipetik daripada Ustaz Muhammad Noor. Solusi.

Friday, 23 September 2011

Permainan-Permainan Yang Menghina Islam

Satu lagi gerakan jahat Yahudi laknatullah.

GAMES YANG MENGHINA AGAMA ISLAM ( Wajib Baca Dan Sebarkan)


1) Devil May Cry 3

KUALA LUMPUR: Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan Kaabah.

Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu Kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.








Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yang menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata dan yang membukakan pintu tersebut adalah karaker c.g.i. yang telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yang sememangnya Islam melarang amalan itu.

Ayat karaker c.g.i. itu ada membaca ayat, kalau tak silap lebih kurang begini permulaannya.

(Diterjemahkan dalam bahasa Melayu)
"wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"

dan karaker itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. Kalau tak silap kitab bible. Pasal di akhir scene karaker tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit didalam bible.

"Wrath, Sloth, Lust, Gluttony, Greed, Pride dan akhir sekali Envy".




2) Clive Barker Undying





Permainan ini mengisahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.






Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya.


3) Zack And Wiki



Luahan dari seorang gamer Wii:
Sebagai Avid seorang gamer Wii, saya sedang melihat trailer video game ini dan beberapa gameplay dari Zack and Wiki. Saya dibesarkan dalam sebuah keluarga Muslim dan melawat Pakistan beberapa kali. Oleh kerana itu, saya boleh mengatakan bahawa pada minit ke 0:20 dan 0:44 saat dalam video ini, anda boleh mendengar penghuni pulau sedang berdoa dengan suara panggilan Muslim untuk berdoa, "Allahu Akbar", dan kemudian meniru cara doa. Aneh dan agak mengerikan, saya sangat berharap laungan itu bersifat sementara sebelum diganti ke suara lain. Walaubagaimanapun, mengapa game tersebut dapat tempat pertama di sana?

Note: Korang boleh dengar laungan "Allahu Akbar" pada minit ke 0:20 & 0:44 pada video dibawah.


Tindakan yang dibuat:
The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a "common Islamic phrase" from Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure on the Wii. The phrase's removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is "Allahu akbar" ("God is most Great"), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants' attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, "We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public."

"We appreciated Capcom's willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company's swift response.


4) Prince Of Persia


Prince Of Persia Pedang pada watak tu ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic yang diatasnya ditulis,

"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
(Sabda Rasulullah SAW)





"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar" (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kita juga menyokong apa yang mereka cuba sampaikan dan mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita di luar sana.

5) Counter Strike Condition Zero Deleted Scenes






Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia. Kita kena tembak dengan askar-askar yang beragama Islam. Kalau kita sedar, masa kita tembak tu kita boleh dengar askar yang kena tembak menjerit "ALLAHUAKBAR" & "JIHADD".


6) Stronghold Crusader




Permainan Perang Salib. Pemain memain watak sebagai Crusader dan menentang musuhnya iaitu adalah orang Arab, dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam.


7) Guitar Hero 3 Legends Of Rock




Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.


Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak-pijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dimiliki oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.


Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Ada 2 kemungkinan di sini.

a) Penghinaan Senyap
Memang sengaja menyelitkan unsur penghinaan.

b) Zodiak Virgo
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.


Zodiak Virgo:


Zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah:

Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau memang sengaja menghina Islam?


8) Resident Evil 4



Ni dia lagi 1 game yang menghina Islam iaitu Resident Evil 4. Resident Evil 4 merupakan game berdasarkan bahayanya biologi iaitu virus dan zombie. Ringkasnya, misi game ini adalah untuk menyelamatkan anak presiden Amerika yang diculik oleh kumpulan yang bernama "Los Illuminados".

Los Illuminados bermaksud “The Illuminated!”

Gambar berikutnya adalah lambang illuminati pada game tersebut.









Zoom pada pintu tersebut
Korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar di atas?. Agak-agak korang macam pernah nampak tak?

Kalau korang nak tahu itulah pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi, Madina. Macam mana boleh sesat dalam game ni pulak!!!.


Pintu Omar Bin Khattab, Masjid Nabawi

Apa yang lebih teruk lagi ialah pintu tersebut telah di Illuminati kan!!!. Lihat gambar di bawah ini.





Perbezaan pintu dalam game dengan realiti





Selepas meletakkan logo illuminti game tersebut

Memang melampau lah dorang ni!!!. Game ini turut dikeluarkan oleh CAPCOM sama dengan Devil May Cry. XLAWS pun tak taw la apa orang Jepun ni tak puas hati dengan orang Islam. Macam dah takde benda lain nak letak.

Kepada korang yang telah membaca post ni harap sebarkan pada keluarga, kawan-kawan dan orang Muslim yang lain secepat mungkin!.
Kesimpulannya, semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yang ada unsur menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, dan lain-lain fahaman dan kepercayaan yang berunsur keagamaan.

Kalau kita main juga, bermakna kita telah menghina agama-agama berkenaan dan bersubahat dengan penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yang ada di muka bumi ini. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.


sumber wacana : gempak.org

Jalan Kemulian Ahli Sufi

Dalam kitab karangan ulama’ Sufi Syaikh Abd al-Shamad al-Jawi al-Falimbani

yang bertajuk ‘Jalan Kemuliaan Ahli Sufi’ telah diriwayatkan

sebuah hadis oleh Anas r.a :

Telah bersabda Rasulullah SAW “Apabila seorang hamba melakukan dosa,

maka dituliskan atasnya.”

Maka bertanya seorang Arab Badwi : “Jika dia taubat..?”

Maka Rasulullah SAW menjawab: “Jika dia taubat dihapuskan dosa itu daripadanya.”

Badwi itu bertanya lagi: “Jika dia mengulanginya..?”

Rasulullah SAW menjawab: “Dituliskan pula atasnya.”

Badwi itu bertanya lagi: “Sampai bila..?

Rasulullah SAW menjawab: “Sehingga dia mengucapkan istighfar

dan bertaubat kepada Allah Taala daripada dosa-dosanya.

Sesungguhnya Allah Taala tidak pernah bosan mengampuni hamba-Nya

hinggalah hamba-Nya itu bosan memohon keampunan daripada-Nya.

Apabila seorang hamba bercita-cita hendak melakukan kebaikan,

maka malaikat yang di sebelah kanannya akan menuliskan baginya satu kebaikan,

dan jika dia mengerjakan kebaikan itu , maka dituliskan pula baginya sepuluh kebajikan ,

yang kemudiannya digandakan lagi menjadi tujuh ratus kali ganda oleh Allah Taala.

Sebaliknya, seorang hamba yang bercita-cita hendak melakukan kejahatan,

maka tidak dituliskan lagi baginya satu kejahatan. Jika dia telah melakukannya,

maka barulah dituliskan baginya satu kejahatan dan disebaliknya itu

masih terbentang sebaik-baik kemaafan daripada Allah ‘Azza wa Jalla.”

Allahu Akbar

Kisah Dan Teladan

Dalam kitab karangan Sa’id Hawwa ‘Intisari Ihya ‘Ulumuddin Imam Ghazali - Mensucikan Jiwa’ telah diriwayatkan oleh Ibnu Abbas melalui firman Allah di dalam surah al-Mu’min ayat 56 “Tidak ada dalam dada mereka melainkan hanyalah (keinginan akan) kesombongan yang mereka sekali-kali tidak akan mencapainya.”

Kesombongan batin adalah perangai dalam jiwa, manakala kesombongan zahir adalah melalui perbuatan lahiriah dari anggota badan. Sebagai contoh; jika berkedudukan tinggi di banding orang lain, ia merendah-rendahkan orang di bawahnya,menjauhinya dan tidak mau duduk atau makan bersama. Kesombongan inilah yang menjadi penghalang manusia untuk masuk ke dalam syurga.

Sabda Rasulullah SAW: “Tidak akan masuk syurga bagi orang-orang yang di dalam hatinya ada kesombongan sebesar zarrah.”

Renungan Bersama

Antara tanda matinya hati ialah tidak berasa sedih apabila melakukan maksiat. Begitu juga tidak menyesali maksiat yang dilakukannya.

Thursday, 8 September 2011

Info Mengenai Zakat Emas Dan Perak

Perhiasan Emas dan Perak perlu dizakatkan apabila cukup syaratnya.Emas yang disimpan dan dipakai wajib dizakatkan sekiranya cukup syarat. Emas yang disimpan bermaksud emas yang tidak digunakan atau tidak dipakai walaupun sekali dalam tempoh setahun. Nisab emas yang tidak dipakai ialah sebanyak 85 gram. Ia dikenakan zakat sebanyak 2.5% daripada nilai emas semasa sekiranya kadar yang dimiliki itu sama atau melebihi nisabnya.

Emas yang dipakai (sebagai perhiasan) sekali-sekala atau secara berterusan dalam tempoh setahun tidak wajib dikeluarkan zakat ke atasnya. Walau bagaimanapun jika ia melebihi 'uruf maka wajib dikeluarkan zakat dengan kadar 2.5% atas nilai emas yang dipakai. Kadar uruf emas di negeri Selangor ialah sebanyak 800 gram. Nilai yang diambil kira adalah nilai semasa emas sahaja dan tidak termasuk batu permata atau seumpamanya.

Sekadar renungan bersama:

Firman Allah S.W.T yang bermaksud:
“…dan (ingatlah) orang yang menyimpan emas dan perak serta tidak membelanjakannya (zakat) pada jalan Allah, maka khabarkanlah kepada mereka dengan (balasan) azab seksa yang tidak terperi sakitnya.” (Surah al-Taubah: ayat 34-35)

Begitu juga dengan Hadis sahih Nabi Muhammad S.A.W. riwayat daripada Muslim yang bermaksud:
"Tidak ada seorang yang mempunyai emas dan perak yang tidak menunaikan zakatnya, melainkan pada hari kiamat dijadikan hartanya itu beberapa keping api neraka. Setelah dipanaskan, digosokkan ke lambung, dahi dan belakangnya, setiap kali ia sejuk dipanaskan semula, pada satu hari yang lamanya 50 ribu tahun sehingga Allah menyelesaikan segala perkara yang berkaitan dengan hambaNya.”
(Riwayat Muslim)

Hadis Muslim

Add to Technorati Favorites

Google+ Followers

Panduan Destinasi Guru